Ed Controls: efficiëntie en innovatie in de bouwsector met digitalisering

DigiBouw
DigiBouw
27 juni 2024
2 min

Ed Controls neemt deel aan Digibouw om de bouwsector te digitaliseren en verhoogt daarmee de efficiëntie en duurzaamheid van projecten. “Onze app helpt bouwteams papierloos te werken, processen te verbeteren en tijd te besparen,” zegt Michiel, CEO van Ed Controls. Door real-time inzichten en betere communicatie vermindert Ed Controls chaos op de bouwplaats en worden projecten op tijd en binnen budget opgeleverd. “Onze app maakt taaktoewijzing, voortgangscontrole en inspecties eenvoudig,” voegt CEO Rutger-Jan toe.

Ed Controls helpt bij het naleven van regelgeving en veiligheidsnormen, wat de kwaliteit en veiligheid van bouwprojecten verbetert. “Door digitale inspectie- en nalevingsgegevens verminderen we risico’s en verbeteren we de kwaliteit,” zegt Michiel. Met de invoering van de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) biedt Ed Controls een complete oplossing om aan deze nieuwe eisen te voldoen.

Aalberts Bouw gebruikt Ed Controls bij de bouw van een woonwijk in Bunschoten voor kwaliteits- en veiligheidskeuringen, om wetgeving na te leven en kwaliteit te waarborgen. “We gebruiken de app vanaf de start van ieder bouwproject,” zegt Jan Horst van Aalberts Bouw.

Tijdens de klantendag van Ed Controls op 18 april vertelde William Bosschaart hoe HSB Bouw de app sinds begin 2020 gebruikt. “Voor elk project, groot of klein, maken we standaard één of meerdere Ed Controls-projecten aan,” zegt William. “Iedereen bij ons kent het programma, omdat het zo gebruiksvriendelijk is dat we het maar één keer hoeven uit te leggen.” ” Naast onszelf en onderaannemers laten we ook bewoners meedoen aan de kwaliteitsborging.”

DigiBouw 2024 
Om digitale vaardigheid binnen bouwondernemingen verder te stimuleren, organiseert Jaarbeurs in samenwerking met DigiGO DigiBouw 2024. Een 2-daags congresprogramma aangevuld met een expositievloer met bedrijven die de benodigde handvatten kunnen bieden om hier op te versnellen. Nieuwsgierig? Ontdek de toekomst van bouwmanagement bij Ed Controls op Digibouw op 20 & 21 november 2024.

 

DigiBouw
DigiBouw

Gerelateerde artikelen