Future Facade: nieuw Europees vakevent voor de gevelindustrie in Koninklijke Jaarbeurs

frank
frank
30 mei 2024
2 min

Een initiatief van Koninklijke Jaarbeurs, European Facade Network, TU Delft en TU Darmstadt

In het voorjaar van 2025 vindt in Koninklijke Jaarbeurs een nieuw tweejaarlijks vakevent voor de Europese gevelindustrie plaats: Future Facade. Om tot een circulaire gevelindustrie te komen is internationaal kennisdelen en samenwerken noodzakelijk. Voor Jaarbeurs de reden om, naast haar vakbeurzen BouwBeurs, VSK en DigiBouw, in samenwerking met het European Facade Network, TU Delft en TU Darmstadt dit nieuwe evenement te introduceren. Future Facade heeft als doel een brug te slaan tussen kennis en praktijk. Thema’s als digitalisering, industrialisering en circulariteit staan centraal. Gelijktijdig met Future Facade organiseren TU Delft, TU Darmstadt en het European Facade Network een internationale conferentie met als onderwerp circulariteit in de gevelindustrie. Future Facade vindt plaats op woensdag 7 en donderdag 8 mei 2025 in Koninklijke Jaarbeurs.

Internationaal kennisdelen en samenwerken noodzakelijk

Future Facade is een internationaal vakevent met een ruim aanbod van keynote sessies en workshops waarin experts kennis delen over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de gebouwschil. Doelgroep: architecten, adviseurs, opdrachtgevers, bouwers en iedereen met interesse in de gevelindustrie. Het evenement biedt een breed en hoogwaardig aanbod van producten, materialen en systemen, toont innovaties en experimenten, slaat een brug tussen kennis en praktijk en heeft oog voor de maatschappelijke context.
Jeroen van Hooff, CEO Koninklijke Jaarbeurs: “Nederland is koploper in circulaire gevels en geniet internationaal veel aanzien. Om in 2050 een volledig circulaire bouweconomie te kunnen realiseren, is de noodzaak om internationaal kennis te delen en samen te werken groot. Ik ben dan ook trots dat we samen met de meest innovatieve en vooruitstrevende kennisinstellingen op het gebied van de bouwschil dit gloednieuwe evenement organiseren.”

Internationale conferentie

Gelijktijdig met Future Facade organiseren TU Delft,TU Darmstadt en European Facade Network een internationale conferentie met als onderwerp circulariteit in de gevelindustrie. Tijdens deze conferentie nemen vooraanstaande sprekers bezoekers mee in de meest recente ontwikkelingen binnen circulaire gevels.
Ulrich Knaack, hoogleraar Design of Construction TU Delft: “Met de lancering van Future Facade brengen wij de Europese gevelbranche naar een hoger niveau. De unieke samenwerking met Koninklijke Jaarbeurs zorgt ervoor dat wij innovatie, kennis en netwerk bij elkaar brengen op één centrale locatie in Europa. Future Facade en de internationale conferentie zijn een broedplaats voor ideeën en innovaties die de manier waarop we gebouwen circulair ontwerpen en bouwen transformeren.”

Jaarbeurs en de bouw & installatiesector

Jaarbeurs is het middelpunt van de Bouw & Installatie sector en organiseert al jarenlang de grootste vakbeurzen BouwBeurs en VSK. In 2024 introduceerde Jaarbeurs DigiBouw. Jaarlijks ontvangt Jaarbeurs vele gastevenementen voor deze sector. In 2023 lanceerde Jaarbeurs het online platform de Bouw en Installatie Hub; het contentplatform voor de bouw- en installatiesector met als doel om samenwerking binnen de bouw- en installatiesector te versterken, kennis te delen en duurzame groei te versnellen.

Meer informatie over Future Facade is te vinden op www.future-facade.com

frank
frank

Gerelateerde artikelen